Környezetvédelem

A földgáz és olajkészletek fokozódó kitermelése, a fosszilis energiahordozók elégetése következtében bekövetkezett klímaváltozás szükségessé teszi a természeti zöld energiák használatát, és a már megkeletkezett hulladék hő felhasználását. A szennyvízhő újrafelhasználása csökkenti  a CO2 kibocsátást.

A 2020-ig történő, 20 %-os energiahatékonysági fejlesztés kereteit az Európai Bizottság „Energiahatékonysági cselekvési terv: a lehetőségek kihasználása” című közleménye határozza meg, amelyet elfogadott mind a 2007. márciusi Európai Tanács, mind 2008. január 31-i állásfoglalásában az Európai Parlament.

Napjaink egyre sürgetőbb problémája, hogy a dráguló energia miatt az épületek fenntartási költsége is jelentősen növekszik. A THERMOWATT technológiája ennek a folyamatnak a megállításában, a fenntartási költségek csökkentésében nyújt segítséget vállalatoknak, önkormányzatoknak, ingatlan-befektetőknek.

Egyre fontosabbá válik a CSR-ben a környezetvédelmi tevékenység, különösen a nagyvállalatok számára. A THERMOWATT környezetbarát megoldása minden tekintetben megfelel a fenntarthatóság követelményeinek, tehát ha a beruházó vagy működtető cég Fenntarthatósági Jelentést készít, annak fő eleme lehet a THERMOWATT technológiájának használata.

A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján és 1996 óta lehetőségek kapnak a vállalatok, hogy tanúsítvány formájában is megmutathassák partnereik számára, hogy elismert, hitelképes, megbízható vállalatok. A THERMOWATT Kft. 2014-ben kapta meg az AA minősítést, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75%-a rendelkezik, ez is bizonyítja, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának a pénzügyi kockázata nagyon alacsony.