Tevékenység

Fő tevékenységünk: hő-ellátás, légkondicionálás − a kommunális szennyvízből illetve termálvízből hőszivattyú segítségével kinyert energia hűtési és fűtési célú felhasználása.

Portfóliónkban fellelhető főbb tevékenységeink:

  • szennyvíz-hő hasznosítási rendszerek tervezése, kivitelezése, üzemeltetése
  • biogáz-motorok telepítése, üzemeltetése
  • energetikai tanácsadás – épületenergetika

 

Szennyvíz-hő hasznosítás

A megfelelő mennyiségű szennyvízből hőcserélőkön és hőszivattyúkon alapuló, egyedi kapcsolású technológiával épületek fűtési- hűtési rendszerének megépítése és üzemeltetése.

Technológia

 

Gázmotor telepítés

Gázmotorok telepítése biogáz betáplálással. A gázmotorok beillesztését is megoldjuk a már esetlegesen meglévő rendszerekbe − vagy újonnan telepített berendezéssel, vagy összehangolva egy korábban telepített másik gázmotorral. 

Referenciák 

 

Energetikai tanácsadás

Épületek, ipari tevékenységet folytató telepek és egyéb épületgépészeti rendszerek energetikai felmérése, hatékonyságjavítása.  

Felkészült és nagy tapasztalattal rendelkező mérnökeink a helyszínen felmérést végeznek az üzemelő gépek állapotával, teljesítményével, kihasználtságával kapcsolatban. Felállítjuk a jelenlegi energetikai mérleget és meghatározzuk a lehetséges változtatásokat és megvizsgáljuk az alternatív lehetőségeket (mint a hulladékhő ezen belül például a szennyvízhős fűtés/hűtés alkalmazhatóságát). A mérnöki munkát gazdaságossági számítások elkészítése egészíti ki, optimális megoldást kínálva az üzemeltetés költségeinek csökkentésére.

A Bisnode nemzetközi szinten 1908 óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján és 1996 óta lehetőségek kapnak a vállalatok, hogy tanúsítvány formájában is megmutathassák partnereik számára, hogy elismert, hitelképes, megbízható vállalatok. A THERMOWATT Kft. 2014-ben kapta meg az AA minősítést, mellyel Magyarországon csupán a cégek 1,75%-a rendelkezik, ez is bizonyítja, hogy velünk az üzleti kapcsolat kialakításának a pénzügyi kockázata nagyon alacsony.